EXCLUSIV  Tu încă mai folosești Waze? Bulai: Eu nu. Pentru mine e o prostie / video

Fotografie de la Sarmad Mughal: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/ma-ina-automobil-vehicul-tehnologie-305070/
Fotografie de la Sarmad Mughal: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/ma-ina-automobil-vehicul-tehnologie-305070/

Waze este o aplicație de navigație GPS ce se adresează utilizatorilor de telefoane mobile inteligente sau tablete.

Dar nu toată lumea este mulțumită de această aplicație „revoluționară”. Jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au povestit ce experiențe au avut cu Waze.

„Veneam de la Balcic și am pornit spre Negru Vodă. Waze este extrem de mecanic și m-a dus pe la Călărași. Eu simțeam că merg spre direcția bună pentru că drumurile erau paralele, doar că acel drum era cu 30 kilometri mai spre Nord. Ce s-a întâmplat practic? Nu doar pe mine m-a dus la Călărași, ci pe încă vreo 300. Pentru alea 10 minute de Waze, am stat mult mai mult în trafic”, a zis jurnalistul Val Vâlcu.

„Eu nu folosesc Waze. Pentru mine este o prostie. Waze este în funcție de comportamentul șoferilor care pot să exagereze și a unui soft care nu știe să analizeze real problemele. De exemplu, dacă unul schimbă roata și a oprit pe un drum, aplicația îți arată că este accident sau, mă rog, că este o problemă majoră acolo. Eu am folosit o singură dată Waze pentru că era foarte aglomerat și voiam să ajung mai repede acasă. M-a băgat pe niște străduțe prin spatele unui bloc. Era o curbă mică și am stat acolo jumătate de oră nemișcat. Nu puteam să mai întorc. Se mergea bară la bară. În momentul când îți dă o stradă liberă, Waze îi trimite pe toți acolo și evident că se aglomerează ”, a spus și sociologul Alfred Bulai la emisiunea „Nod în papură”, de la DC News și DC News TV.

Răspunsul complet este la minutul 50:

VEZI ȘI: Concluziile sociologului Alfred Bulai după propunerea făcută de Clotilde Armand cu 1.000 lei

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat un proiect prin care fiecare cetăţean major cu domiciliul în sector ar putea primi un tichet anticriză de 1.000 lei. Subiectul a fost comentat de sociologul Alfred Bulai.

„În general, Clotilde Armand este un personaj politic care vrea să fie controversat. Și-a propus acest lucru prin replici și diferite acțiuni care să pară năstrușnice și care atrag atenția unui gen de public. Ea are un tipar de votanți”, a spus, în cadrul emisiunii „Nod în Papură”, profesorul și sociologul Alfred Bulai. „Diferența la nivel politic dintre ea și Mazăre este că Radu Mazăre a făcut o groază de lucruri în Constanța și Mamaia, indiferent de toate problemele sale legale. În vremea lui Mazăre, a crescut spectaculos Constanța. Sigur, e adevărat și pentru că se schimbase legea iar primăriile au beneficiat de mult mai mulți bani”, a zis Alfred Bulai.

Cu privire la tichetul anticriză de 1.000 lei, Alfred Bulai a zis: „Asta ce e? Viziune de dezvoltare? Atunci de ce mai înjură PSD că a dat bani? Apropo de Mazăre, el a inventat în orașele mari o primă pentru că ai 25/50 de ani de căsătorie, dar măcar e o logică simbolică, importantă, are un sens. Și nu dai tuturor niște bani. Măcar era făcută cu o anumită eleganță. Un sprijin pentru că ai 50 de ani de căsătorie e de bun simț.”

„Dubla măsură este de domeniul evidenței. Și e dovedită cu vârf și îndesat”, a zis sociologul. „Nu văd sensul pentru care să dai bani, că poți da un sprijin pentru persoane care au probleme... da...”, a mai spus acesta.

„Cu siguranță, Sectorul 1 nu e cel mai sărac sector și nici cea mai săracă zonă din România. Produce o parte din PIB-ul României, acolo sunt mulți bani. (...) Este o prostie fără margini genul acesta de măsură. Arată că nu ai niciun fel de orizont”, a subliniat Alfred Bulai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel