EXCLUSIV  Claudiu Năsui, avertisment pentru românii cu credite: Trecerea de la ROBOR la IRCC este o „țeapă”

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Deputatul USR Claudiu Năsui a spus că trecerea la IRCC este o „țeapă”, având un avertisment pentru românii cu credite.

„IRCC este ROBOR cu șase luni diferență”, a spus deputatul USR Claudiu Năsui. „Este o țeapă, haideți să o zicem pe românește!”, a adăugat acesta.

„Haideți să ne uităm puțin. Dacă un român are un credit, e pe ROBOR, vede că ROBOR crește, plătește mai mult, zice: ca să nu plătesc mai mult, trec pe IRCC, că e mic. Trece pe IRCC și ce se întâmplă? La șase luni, crește și IRCC-ul! Și, atunci, a luat și creșterea pe ROBOR și creșterea pe IRCC. Deci este o țeapă”, a subliniat Claudiu Năsui. 

Declarațiile au fost făcute joi, la „De ce se întâmplă?”, emisiune moderată la DCNewsTV de Răzvan Dumitrescu.

Claudiu Năsui, la „De ce se întâmplă?”, cu Răzvan Dumitrescu, la DC News

Citește și...

Răzvan Dumitrescu, după ce l-a auzit pe Virgil Popescu, ministrul Energiei: M-am enervat atât de tare, încât am schimbat canalul. Reacția lui Năsui (USR)

Răzvan Dumitrescu a fost șocat după ce l-a văzut pe ministrul Virgil Popescu într-o emisiune comportându-se de parcă ar fi un „cetățean indignat”.

„Îmi pare foarte rău... L-am văzut pe Virgil Popescu într-o emisiune când i-a pus moderatorul în față faptul că a primit ofertă de 8 lei de contract. Domnule, este incredibil, trebuia schimbată legea - zicea, de parcă era un cetățean indignat. Păi unde se schimbă legile?”, a întrebat retoric Răzvan Dumitrescu.

„Incredibil... Mârșăvie... Mi-am făcut cruci cu ambele mâini în momentul acela. Parcă era un cetățean indignat de ce a pățit alt cetățean”, a subliniat Răzvan Dumitrescu.

„Am observat și eu lucrul acesta. E discurs de opoziție de la politicieni care sunt la putere”, a intervenit Claudiu Năsui, invitatul lui Răzvan Dumitrescu la emisiunea „De ce se întâmplă?”.

„M-am enervat atât de tare, încât am schimbat canalul”, a mai zis Răzvan Dumitrescu, adăugând: „Nu ar mai trebui să judecăm pe culoare politică. E atât de gravă situația, încât nu poți păcăli aritmetica și alte lucruri!”

„Dacă PNL - PSD aplică mâine soluțiile corecte, eu o să-i laud”, a mai zis Claudiu Năsui.

Citește și...

Claudiu Năsui: România, două mari crize. Cea energetică va fi mare, dar mai mică decât cea financiară

Claudiu Năsui a spus care vor fi cele două mari crize din România.

„Eu sunt puțin critic și cine m-a urmărit a văzut lucrul acesta. Cred că problemele României nu vin doar din interiorul țării, adică nu sunt doar lucrurile ce pot fi influențate de mine sau de altcineva. Sunt probleme în toată Europa și poate chiar la nivelul întregii lumi. Nu o să putem noi influența dobânda din Statele Unite, care probabil că va crește, sau dobânda de la Banca Centrală Europeană, care crește anemic. Sunt niște probleme mari la nivel european”, a zis Claudiu Năsui, care face parte din Comisia de buget-finanțe din Camera Deputaților.

„România va avea două mari crize: cea energetică - e mare, atenție, dar e mai mică decât criza financiară. Nu vreau să fiu un profet al apocalipsei”, a mai spus Claudiu Năsui.

„Aveți susținerea mea pentru orice ajută întreaga economie”, a transmis Claudiu Năsui.

Declarațiile au fost făcute în cadrul conferinței „Cum poate deveni piața de capital din România motorul economiei”, eveniment organizat de trustul DC News Media Group, din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, ȘtiriDiaspora, Defense România, Spectacola, Astrosens, DCNewsTV, și Radio DCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel